Acasă Social Trecem la ora de iarnă în acest sfârșit de săptămână

Trecem la ora de iarnă în acest sfârșit de săptămână

DISTRIBUIȚI

173579 – 25102024 – România va trece la ora de iarnă în acest sfârșit de săptămână. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4 va deveni ora 3.

Schimbarea orei are la bază ideea de a economisi energie prin alinierea orelor de activitate cu cele de lumină naturală. Măsura ne va aduce mai multă lumină naturală dimineața, dar și zile în care se întunecă mai devreme.

O consultare publică făcută acum câțiva ani de Comisia Europeană arăta că majoritatea cetățenilor s-au declarat împotriva schimbării orei. În Germania, o asociație a profesorilor arăta că schimbarea orei are un impact negativ asupra organismului și provoacă stres, în mod special la familiile cu copii școlari.

Executivul comunitar a avut o încercare de eliminare a acestei măsuri, însă a renunțat la intenție, după ce statele europene nu s-au înțeles care dintre ore să fie păstrată. Totuși, mai multe țări au renunțat la schimbarea orei. Una dintre ele este Groenlanda, care nu a mai trecut la ora de iarnă anul trecut. Mexicul a optat pentru o astfel de măsură în 2022, iar Turcia a renunțat în 2016.

De asemenea, Ucraina a decis că din 2025 nu va mai trece la ora de vară, justificând această alegere prin motive de sănătate.  Sursa: romania-actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.