Acasă Economie Soluții pentru un viitor sustenabil

Soluții pentru un viitor sustenabil

Building Our Sustainable Future - Soluții sustenabile pentru un mediu construit

DISTRIBUIȚI

 173439–12102024  – Joi, 10 octombrie, în Aula Mare a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, în fața a sute de studenți a avut loc evenimentul „Building Our Sustainable Future – Soluții sustenabile pentru mediul construit”, inițiat de Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă (ARDLD). Ediția din acest an este organizată în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

László Borbély, consilier de stat și coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, a deschis conferința de la București cerând implicarea tinerilor în domeniu.
„Mă bucură faptul că sunteți aici așa mulți studenți, atâția tineri. Fără voi nu se poate! Trebuie să fiți game changers! Concluziile mele după cele două conferințe (Iași și București) sunt că avem provocări semnificative în ceea ce privește mediul construit și sustenabilitatea, dar resursele de oameni bine pregătiți și expertiză sunt din belșug. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va continua să fie un catalizator și să realizeze instrumente pentru a contribui la tot ceea ce înseamnă sustenabilitatea mediului construit și nu numai.”

Evenimentul vine în continuarea unei conferințe similare la Iași și a reunit oficiali guvernamentali, experți în sustenabilitate, reprezentanți ai mediului de business, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile, cu scopul de a discuta importanța impactului mediului construit asupra calității vieții și mediului înconjurător și necesitatea adoptării unor soluții inovatoare și sustenabile în acest domeniu.

A fost prezentată și producția video de conștientizare intitulată „Mediul construit – perspective 2050”, care aduce în prim-plan viziunea asupra viitorului acestui sector esențial pentru dezvoltarea durabilă. Este disponibil pe YouTube la adresa https://shorturl.at/e9Vlc.

Pe lângă sesiunile tematice, evenimentul a inclus și o expoziție de materiale și tehnologii de ultimă generație, unde participanții au putut explora și interacționa cu soluții concrete pentru viitorul construcțiilor.

Evenimentul face parte din ciclul de conferințe „Building Our Sustainable Future”, inițiat de ARDLD și își propune să faciliteze colaborarea între sectorul privat, administrația publică și mediul academic, în vederea dezvoltării unui cadru integrat pentru soluții sustenabile în mediul construit.

ARDLD militează pentru ca cele 17 obiective, incluse în Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, să devină o preocupare comună, atât pentru autorități, dar și pentru mediul de afaceri și organizații ale societății civile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.