Acasă Politic Ponta reloaded

Ponta reloaded

DISTRIBUIȚI

  173380 – 07102024 – Fostul premier şi lider social democrat Victor Ponta deschide lista candidaţilor PSD Dâmboviţa pentru Camera Deputaţilor, propunerea fiind validată la conferinţa extraordinară de duminică a filialei.

„Începusem să obosesc să tot fiu fostul, fostul prim ministru, fostul preşedinte (al PSD, n.r.), fostul… Acum dacă o să îmi ziceţi viitorul deputat de Dâmboviţa, o să mă simt foarte bine!”, a spus Ponta delegaţilor la conferinţă.

Ponta a explicat că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost cel care l-a îndemnat să reintre activ în politică. Ca și alți vorbitori la conferinţa PSD Dâmboviţa, Ponta a avut un mesaj de mobilizare pentru susţinerea candidaturii lui Marcel Ciolacu în prezidenţiale.

Într-o emisiune la Digi24, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a afirmat că decizia privind o eventuală candidatură a lui Victor Ponta la alegerile parlamentare va fi luată în Biroul Permanent al partidului.

Victor Ponta nu a fost un premier slab, el a pierdut niște alegeri din cauza imaturității sale politice de la acel moment și din cauza felului său de a fi, mai arogant (…) Guvernul lui nu a dăunat României și nu a făcut de râs România”, a spus Ciolacu.

Victor Ponta a fost exclus din PSD în iunie 2017, după ce a devenit secretar general al Guvernului în cabinetul Grindeanu, în condițiile în care partidul îi retrăsese sprijinul politic premierului de atunci.

Ulterior, Ponta a fondat Partidul Pro România, împreună cu Daniel Constantin și cei care l-au urmat după ce acesta a plecat din ALDE.

După alegerile parlamentare din 2020, când Pro România nu a mai reușit să intre în Parlament, Victor Ponta s-a retras din politică. În ianuarie 2021 și-a deschis o firmă de consultanță economică.

Revenirea în politică a avut loc în august 2023, când premierul Marcel Ciolacu l-a numit consilier onorific.

De menționat că din organizația Dâmbovița provine actualul secretar general adjunct al Guvernului, fostul vicepreședinte al Senatului și ministru al Apărării, Adrian Țuțuianu, cel care, alături de Marian Neacșu (actualul SGG), a fost exclus din PSD de Liviu Dragnea în 2018. Țuțuianu a fost primul senator al partidului Pro România.

Lista candidaților PSD Dâmbovița pentru Senat este deschisă de senatorul Titus Corlățean, urmat de prefectul Claudia Gilia, președintele Senatului Universității Valahia din Târgoviște, Ioan Corneliu Sălișteanu, rector al Universității Valahia din Târgoviște, Ioana Radu, director medical Spitalul Județean din Târgoviște, și arhitectul Dumitru Barbu, fost vicepreședinte al CJ Dâmbovița, fost viceprimar al municipiului Târgoviște. La Camera Deputaților, după Victor Ponta, lista este completată de Laurențiu Neculaescu, președintele Administrația Fondului pentru Mediu, deputații Carmen Holban și Radu Popa, Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, consilierul județean Mihai Istrate, directorul Bibliotecii Județene ”IH Rădulescu” Dâmbovița – Agnes Erich, medicul pediatru Felix Georgescu și tenorul Florin Georgescu, directorul Centrului Județean de Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.