Acasă Cultura/Media Orosz István va participa la Bucharest Graphic Days cu două expoziții

Orosz István va participa la Bucharest Graphic Days cu două expoziții

DISTRIBUIȚI

  173506 – 19102024  Artistul grafic maghiar de renume mondial Orosz István va fi invitatul celei de-a treia ediții a festivalului Bucharest Graphic Days, care se va deschide sâmbătă, 19 octombrie 2024, la Teatrul Național din București. Institutul Liszt din București este partener al prestigiosului festival internațional de artă grafică încă de la înființarea sa, iar anul acesta am invitat pe renumitul grafician, regizor de film de animație și scriitor Orosz István, artis laureat al Premiului Kossuth.

Pe 19 octombrie 2024, la ora 18.00, a 3-a ediție a Bucharest Graphic Days se va deschide la Sala Rotonda a Teatrului Național București (sgt. Nicolae Bălcescu nr. 2), unde expoziția de afișe a lui Orosz István va putea fi vizitată până pe 10 noiembrie. Curatorul expoziției, Ciprian N. Isac, a ales o selecție de afișe ale artistului maghiar, care au devenit de a lungul timpului creații cultice.

Pe 23 octombrie 2024, la ora 19.00, tot în cadrul Bucharest Graphic Days, va avea loc vernisajul expoziției de grafică a lui Orosz István în galeria Institutului Liszt (Gina Patrichi u. 8.), deschisă până pe 8 noiembrie. Curatoriată tot de graficianul Ciprian N. Isac, va fi expusă o selecție de desene și anamorfoze realizate de Orosz István.

Artistul grafic Orosz István va fi prezent la vernisajul celor două expoziții din București.

Bucharest Graphic Days este un eveniment multiplu dedicat designului grafic, în diversele lui reprezentări, precum și unor domenii conexe. Componenta educațională și implicarea unor artiști importanți din țară și din afara ei definesc scopul festivalului – de a ridica nivelul estetic vizual existent, de a crește gradul de interacțiune între membri graficieni ai breslei și de a sublinia pentru publicul larg utilitatea, importanța și frumusețea fenomenului grafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.