Acasă Anchete Interne Ofițer DGA – contribuție la elaborarea unui nou curs european de pregătire...

Ofițer DGA – contribuție la elaborarea unui nou curs european de pregătire polițienească în domeniul criminalisticii digitale

DISTRIBUIȚI

 173535 – 22102024 – Un reprezentant al Direcției Generale Anticorupție, ofițer în cadrul Direcției Investigații, participă în calitate de lector, la invitația ECTEG – Grupul European de formare și educație în domeniul criminalității informatice, în perioada 21-25.10.2024, la proiectul ,,Digital Forensic Investigator/Investigator în criminalistică digitală – v2.0”, în vederea elaborării unor materiale de curs în domeniul criminalității informatice destinate autorităților locale din statele membre UE, CEPOL, Europol și Consiliul Europei.

Noua versiune a cursului de bază „Digital Forensics Investigator/ Investigator în criminalistică digitală” vine în întâmpinarea evoluției tehnologiei informatice și nevoii de asigurare a calității cursurilor de pregătire polițienească în domeniu. Ca în cazul tuturor materialelor ECTEG, noul curs va fi gratuit pentru toate autoritățile locale din statele membre UE, CEPOL, Europol și Consiliul Europei. Noua versiune a cursului va include un set de exerciții bazate pe scenarii, permițând studenților să lucreze la analiză și raportare, în plus față de sarcinile de bază ale criminalisticii digitale.

Activitățile din proiect au loc în Mallorca, Regatul Spaniei, iar reprezentantul DGA va lucra alături de experți din cadrul membrilor organismelor europene de aplicare a legii și al universităților europene implicate în proiect.

Grupul european de formare și educație în domeniul criminalității informatice (ECTEG) este compus din agenții de aplicare a legii din Uniunea Europeană și din statele membre ale Spațiului Economic European, organisme internaționale, mediul academic, industria privată și experți. Rolul acestui organism este de a elabora materiale de curs în domeniul criminalității informatice și al criminalisticii, cu fonduri de la Comisia Europeană și cu contribuția experților din cadrul membrilor organismelor europene de aplicare a legii și al universităților europene.

Încă din 2001, ECTEG a dezvoltat în mod activ materiale de formare pentru profesioniștii din domeniul aplicării legii în domeniul criminalității informatice și al investigațiilor digitale, dobândind o experiență îndelungată și creând relații de lucru solide cu autoritățile naționale și europene de aplicare a legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.