Acasă Politic Oamenii de afaceri egipteni, interesați de parteneriate cu firme românești

Oamenii de afaceri egipteni, interesați de parteneriate cu firme românești

DISTRIBUIȚI

 173540 – 23102024 – Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut luni, 21 octombrie 2024, o întrevedere cu un grup de reprezentanți ai mediului de afaceri din Egipt care dețin poziții de conducere în companii cunoscute pe piața egipteană și la nivel internațional.

În cadrul discuțiilor, ministrul Odobescu a evocat relațiile dinamice dintre cele două state și angajamentul României pentru dezvoltarea lor și a exprimat interesul României de a stabili ținte ambițioase în comerțul bilateral care, în anul 2023, a depășit 1 miliard de euro. Totodată, s-a referit la progresele recente înregistrate pe linia investițiilor reciproce, cooperării la nivelul IMM-urilor, agriculturii, turismului, inclusiv turism medical și energiei, și la rolul Comitetului Mixt de cooperare economică, științifică și tehnică, desfășurat recent la București. Oamenii de afaceri egipteni au manifestat un interes crescut pentru o prezență mai dinamică pe piața românească și realizarea de proiecte în parteneriat cu firme românești, inclusiv prin capitalizarea accesului României la fonduri europene și a procesului de aderare la OCDE.

Ulterior, ministrul Odobescu a avut o întâlnire cu personalități ale mediului politic și cultural din Egipt care cunosc foarte bine România. Au fost trecute în revistă principatele repere ale relațiilor istorice dintre România și Egipt și au fost evocate interferențele culturale multi-seculare între cele două popoare, ca fundament pentru realizarea unor proiecte noi de parteneriat și de multiplicare a contactelor people-to-people.

Totodată, ministrul Odobescu a avut convorbiri cu dr. Rascha Ragheb, directorul executiv al National Training Academy (NTA) și a susținut o prelegere pentru cursanții instituției egiptene pe tema contribuției României la Agenda Femeile, Pacea și Securitatea, ocazie cu care a prezentat progresele realizate în implementarea Strategiei Naționale și a Planului de Acțiune pe acest subiect. S-a referit, totodată, pe larg, la contribuția valoroasǎ a femeilor în viața publică din România și a participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.