Acasă Social Educatie Oameni mai buni, prin sport

Oameni mai buni, prin sport

DISTRIBUIȚI

 173335 – 02102024 – Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Sport au semnat protocolul de colaborare pentru implementarea Programului Național „Campion în Școală”, care creează cadrul de colaborare pentru implementarea programului de stimulare a interesului pentru sport în rândul tinerilor în școlile din întreaga țară. Print protocol, campionii sportului românesc vor ajunge la elevi și cadrele didactice, pentru a-i inspira și motiva să adopte un stil de viață sănătos și activi, în încercarea ca prin propriul exemplu să le arate că succesul vine prin respectarea regulilor și muncă susținută.

”Prin acest program ne dorim să creștem gradul de participare a elevilor la activitățile sportive, să dezvoltăm spiritul de echipă și să cultivăm o mentalitate de învingător, nu doar pe terenul de sport, ci și în viața de zi cu zi”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca.

La rândul său, Elisabeta Lipă, președintele Agenției Naționale pentru Sport, a subliniat că sportul nu înseamnă doar medalii și recorduri: ”Înseamnă valori corecte, ambiție, perseverență, respect, fair-play. Educația fizică și sportul nu sunt doar materii școlare, ci instrumente esențiale pentru dezvoltarea integrală a copilului, iar prin exemplul marilor campioni, ne dorim să le arătăm tinerilor că sportul îi poate ajuta să devină oameni mai buni”.

Programul urmărește creșterea gradului de participare activă și sistematică a elevilor la activități sportive și promovarea sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate și a condiției fizice și psihice și alternativă pozitivă la comportamentele nocive, precum sedentarismul, consumul de alcool și droguri, infracționalitatea juvenilă.

De asemenea, se are în vedere stimularea dezvoltării sporturilor tradiționale sau specifice din fiecare județ și descoperirea și îndrumarea copiilor și tinerilor talentați către sportul de performanță, în cadrul cluburilor sportive.

Vor fi implicați 47 de campioni ai sportului românesc, retrași din activitatea sportivă, care vor participa activ la activitățile programului (lecții de educație fizică și sport, ore de consiliere și orientare, competiții sportive școlare unde vor fi desemnați), ca „ambasadori ai sportului școlar”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.