Acasă Politic Marcel Ciolacu: Respectul față de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând...

Marcel Ciolacu: Respectul față de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susțin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechitățile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat

DISTRIBUIȚI

 173581 – 25102024 – Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Guvernul României susțin adoptarea în Parlament, într-un termen cât mai scurt, a proiectului pentru eliminarea inechităților privind pensiile militare, respectiv propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții asociațiilor rezerviștilor militari.
”Respectul față de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susțin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechitățile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaților, iar în două săptămâni va trece și de Senat. Fac apel către toți competitorii politici să nu mai folosească instituțiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliția Română și toate celelalte instituții din sistemul național de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Guvernul României a aprobat în ședința de Guvern de miercuri 23 octombrie 2024 punctul de vedere cu privire la această inițiativă legislativă.
La întrevederea premierului Marcel Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.