Acasă Politic Luminița Odobescu în vizită la școala Al Hussein Co-Educational Girls School

Luminița Odobescu în vizită la școala Al Hussein Co-Educational Girls School

DISTRIBUIȚI

  173507 – 19102024  Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a vizitat joi, 17 octombrie 2024, școala Al Hussein Co-Educational Girls School,gestionată de UNRWA, în contextul vizitei oficiale pe care o derulează în Regatul Hașemit al Iordaniei. În cadrul discuțiilor cu directorul UNRWA Iordania, Olaf Becker, oficialul român a amintit că România a sprijinit, în mod tradițional Agenția, având în vedere importanța mandatului acesteia pentru Orientul Mijlociu. În acest context, a subliniat importanța implementării pe deplin a recomandărilor raportului Colonna de natură să reasigure comunitatea donatorilor internaționali, în beneficiul organizației.

Demnitarul român a prezentat eforturile umanitare constante ale țării noastre în beneficiul civililor palestinieni afectați de crizele recurente din regiune, respectiv tranșele de ajutoare umanitare trimise de România în Fâșia Gaza, încă de la începutul crizei, precum și preluarea la tratament în România a opt pacienți pediatrici din enclavă. În continuare, ministrul Luminița Odobescu a anunțat o contribuție umanitară din partea României, destinată operațiunilor UNRWA din Regatul Hașemit al Iordaniei, asigurând că eforturile umanitare ale României în beneficiul refugiaților palestinieni vor continua și pe viitor.

De asemenea, în marja vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei, ministrul român a avut o întâlnire cu o parte a diasporei românești din Regat, membri ai asociațiilor culturale românești, precum și ai asociațiilor absolvenților de studii în țara noastră, cărora le-a adresat mulțumiri pentru contribuția valoroasă la dezvoltarea relației România-Iordania. Cu această ocazie, oficialul român le-a transmis asigurări în ceea ce privește susținerea fermă, adaptată nevoilor specifice, din partea Guvernului României, inclusiv prin intermediul Ambasadei României din Regatului Hașemit al Iordaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.