Acasă Social Female Empowerment Summit

Female Empowerment Summit

DISTRIBUIȚI

 173383 – 07102024 – Cea de-a patra ediție a evenimentului Female Empowerment Summit (FES) începe astăzi și are loc la București, marcând un an de la lansarea platformei internaționale dedicate femeilor din România, Diaspora și Statele Unite ale Americii. Summitul își propune să încurajeze implicarea femeilor în antreprenoriat, tehnologie, educație și economie, promovând totodată colaborarea interculturală și valorile tradiționale românești.

Evenimentul se desfășoară în perioadă 7 – 9 octombrie, organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, Ambasada Statelor Unite ale Americii și alți parteneri de prestigiu, și are ca temă anul acesta „Întoarcerea la Origini: Tradițiile și Cultura Românească”. Vor participa trei generații de femei, care vor avea ocazia să împărtășească experiențe și să învețe una de la alta.

Programul summitului debutează astăzi, 7 octombrie, la Banca Națională a României, unde vor fi prezenți lideri din domeniul economic, financiar și academic. Vor participa și femei din Diaspora, iar evenimentul va include o expoziție de porturi populare și o colecție de ceramică tradițională.

Pe 8 octombrie, evenimentul continuă la Muzeul Satului, cu activități interactive pentru copii din zone defavorizate, case de copii și familiile soldaților căzuți la datorie. În aceeași zi, copiii vor vizita și Țiriac Collection Museum, într-o experiență specială organizată în colaborare cu FES.

Ultima zi a summitului, 9 octombrie, este dedicată educației și leadershipului tinerelor. Eleve și studente din licee și academii militare vor participa la evenimentul „Următoarea generație, liderii schimbării pozitive”, desfășurat la Hotelul Marmorosch. Speakerii invitați includ personalități precum Andreea Răducan, Narcisa Lecușanu și Amalia Sterescu.

În ultimul an, FES a reușit să creeze o comunitate internațională de peste 500 de femei, să sprijine educația copiilor și să promoveze modele feminine de succes prin diverse proiecte. Următoarea ediție a summitului este programată pentru 27 februarie 2025, la Beverly Hills, SUA, sub patronajul Consulatului General al României din Los Angeles. Sursa:tvrinfo

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.