Acasă Economie Construcția de cămine studențești moderne, prioritate a Ministrului Educației

Construcția de cămine studențești moderne, prioritate a Ministrului Educației

DISTRIBUIȚI

 173409 – 09102024 – În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 9 octombrie, Ministrul Educației, Ligia Deca, a transmis informațiile privind prioritizarea investițiilor în infrastructura universitară – spații de cazare, la nivel național:

Prin PNRR, Ministerului Educației i-au fost alocate 260 milioane euro pentru investiții necesare asigurării infrastructurii universitare (cămine, cantine și spații de recreere).

În urma primului apel, au fost deja semnate 42 de contracte de finanțare pentru edificarea a 1.087 de locuri de cazare pentru studenți și pentru realizarea unor lucrări de modernizare a 9.573 de locuri de cazare.

După încheierea celui de-al doilea apel, au fost depuse proiecte privind edificarea a 2.664 de locuri de cazare și pentru modernizarea a 7.199 de locuri de cazare. Proiectele depuse în cadrul celui de-al doilea apel se află în evaluare, urmând a fi contractate în cursul lunii octombrie.

Prin Programul de Investiţii al Ministerului Educaţiei, anexă la Legea bugetului de stat pe anul 2024, sunt cuprinse la finanțare 7 cămine studențești noi, care totalizează un număr de 1.804 de locuri de cazare.

Prin Programul Național de Construcții de interes public sau social – Construire cămine Studențești, Subprogramul Instituții de Învățământ Superior de Stat, gestionat de Compania Națională de Investiții se finanțează lucrările de construire a 30 de cămine studențești ale instituțiilor de învățământ superior de stat. Ele totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat, din 13 centre universitare.

Dintre acestea, trei au fost finalizate, unul este în faza de încheiere a procesului-verbal de recepție. Restul se află în diferite stadii:10 sunt în faza de execuție; 6 în faza de elaborare a proiectării; 9 în faza de elaborare PUZ sau rectificare Carte Funciară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.