Acasă Stiință Congresul Național de Speologie 2024

Congresul Național de Speologie 2024

DISTRIBUIȚI

 173537 – 23102024 – În perioada 24-27 octombrie 2024, sub egida Federației Române de Speologie, Clubul de Speologie Silex Brașov organizează, la Cheile Grădiștei, a 50-a ediție a Congresului Național de Speologie.

Eveniment central al speologiei române, congresul se adresează atât comunității speologice, cât și celor ce doresc să afle mai multe despre ultimele explorări din țară și să ia contact cu speologia și peșterile și vor putea fi vizitate peșteri deosebit concreționate din zonă. În ziua principală a congresului, vor putea fi vizionate prezentări ale ultimelor descoperiri făcute de cluburile de speologie în țară și în străinătate și prezentări cu tematică științifică. Vor fi expuse hărți cu noile galerii explorate în peșterile mari din țară, fotografii și postere cu tematică speologică.

De asemenea, vor fi premiate cele mai importante descoperiri și explorări ale ultimilor doi ani și a celor mai bune realizări cartografice din țară, apoi vor putea fi vizionate două lung metraje care prezintă explorări din străinatate. Filmul “Subterranean” este unul din cele mai apreciate filme cu tematică speologică din ultimii ani și prezintă încercările unei echipe de a doborî recordurile pentru cea mai lungă și cea mai adancă peșteră din Canada. Filmul “A’chik Kol – The uncharted caves of Garo Hills” (CoreGeo Expeditions) prezintă expediția speologică din această primăvara din Meghalaya, India, care a avut participare româneasca și în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.