Acasă Politic Campaniile agresive de dezinformare au rolul de a deturna Rep. Moldova de...

Campaniile agresive de dezinformare au rolul de a deturna Rep. Moldova de la parcursul European

DISTRIBUIȚI

173321 – 01102024  – Participarea secretarului de stat Ana Tinca la sesiunea de deschidere a Programului de formare profesională în domeniul afacerilor europene destinat jurnaliștilor și funcționarilor cu atribuții în domeniul comunicării din R. Moldova

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca a participat luni, 30 septembrie 2024, la deschiderea Programului de formare profesională în domeniul afacerilor europene destinat jurnaliștilor și funcționarilor cu atribuții în domeniul comunicării din Republica Moldova. Programul este organizat la București de Institutul Diplomatic Român, în parteneriat cu Departamentul pentru relația cu Republica Moldova.

Demnitarul român a evocat capitalul de simpatie și dorința de sprijin pe care opțiunea cetățenilor R. Moldova le-au trezit în capitalele statelor membre UE,  precum și consolidarea profilului internațional al țării în ultimii ani, încurajând valorificarea acestor oferte de sprijin pentru continuarea reformelor și a parcursului european.

Secretarul de stat a punctat importanța majoră a comunicării în perioada actuală, menționând provocările majore din acest domeniu, agravate de situația de securitate la nivel regional și internațional și în mod specific de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. A subliniat situația specială a Republicii Moldova, unde dezbaterile legate de procesul de integrare europeană sunt afectate negativ de campanii agresive de dezinformare, iar populația este asaltată cu știri false, care au scopul de a deturna procesul de integrare. S-a referit la necesitatea continuării eforturilor întregii societăți pentru combaterea acestor fenomene, dar și la rolul special care revine profesioniștilor în domeniul comunicării în acest context.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.