Acasă Anchete Interne Campanie națională de informare și prevenire a traficului de persoane „DEPARTE DE...

Campanie națională de informare și prevenire a traficului de persoane „DEPARTE DE CASĂ? TE VREM ÎN SIGURANȚĂ”

DISTRIBUIȚI

 173443 – 12102024 – Luni, 14 octombrie 2024,  se lansează Campania de informare și prevenire a traficului de persoane și a exploatării prin muncă a cetățenilor români care pleacă la muncă în străinătate ” DEPARTE DE CASĂ? TE VREM ÎN SIGURANȚĂ”, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, terminalul Plecări, zona publică.

Campania este rezultatul colaborării dintre Organizația Internațională Justice and Care Romania, Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane (ANITP).

Campania se va derula în perioada 14 – 18 octombrie 2024, în contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de persoane, marcată anual la data de 18 octombrie.

La activitatea de lansare din data de 14 octombrie 2024 vor participa reprezentanți ai organizației Justice and Care Romania, Deputy Head of Mission, Ambasada Marii Britanii, doamna Dr. Rebecca Shah, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne. Cu acest prilej, vor fi purtate discuții cu cetățenii români care călătoresc în străinătate și vor fi distribuite materiale informative cu drepturile angajaților români în străinătate și drepturile victimelor traficului de persoane.

Justice and Care Romania și structurile Ministerului Afacerilor Interne pun la dispoziția românilor care călătoresc în Europa pe frontiera terestră (Nădlac, Borș, Cenad, Petea) și în principalele aeroporturi internaționale din România (București, Cluj, Iași, Timișoara, Sibiu), 20.000 de pliante cu informații importante pentru siguranța cetățenilor români.

Suplimentar, un material video despre riscurile traficului de persoane și drepturile angajaților români în străinătate va fi difuzat pe platformele de socializare ale Ministerului Afacerilor Interne, Justice and Care și ale partenerilor.  Invităm mass-media să se alăture demersului nostru pentru siguranța românilor care muncesc sau își caută un loc de muncă în străinătate.

Inițiativa beneficiază de sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la București, fiind parte din proiectul implementat de Justice and Care Romania în domeniul prevenirii traficului de persoane și asistenței victimelor, finanțat de UK Home Office.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.