Acasă Politic AEP promovează votul prin corespondență la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare...

AEP promovează votul prin corespondență la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

DISTRIBUIȚI

 173332 – 01102024 – Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a demarat o campanie de promovare a modalităților de exercitare a votului la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024, destinată cetățenilor români cu drept de vot din afara țării.

Campania de informare a AEP pentru promovarea votului prin corespondență și la secțiile de votare din străinătate, realizată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, se desfășoară în nouă dintre principalele aeroporturi internaționale din țară, dar și prin intermediul canalelor de comunicare tradiționale și digitale.

Informarea corectă și promptă a alegătorilor este fundamentul alegerilor democratice și constituie una dintre principalele preocupări ale Autorității Electorale Permanente. Suntem onorați că Ministerul Afacerilor Externe s-a alăturat inițiativei și ne sprijină în efortul nostru de informare corectă a alegătorilor români din străinătate cu privire la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an. Dorim să ne asigurăm că aceștia își cunosc drepturile electorale, dar și responsabilitățile care decurg din respectarea regulilor de organizare și desfășurare a alegerilor libere și corecte. Prin prezența în principalele aeroporturi internaționale din țară ne propunem ca mesajele referitoare la exercitarea dreptului de vot să ajungă la cât mai mulți alegători români”, a declarat președintele AEP, Toni Greblă.

În acest sens, în incinta Aeroportului Internațional „Henri Coandă” din București, au fost amplasate marți, 1 octombrie a.c., roll-up-uri și standuri mobile cu pliante care conțin informații utile destinate alegătorilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate, inclusiv în ceea ce privește înscrierea pe portalul web www.votstrainatate.ro în vederea exprimării dreptului de vot prin corespondență.

Materiale similare de informare urmează să fie amplasate și în incinta Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău, a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a Aeroportului Internațional Craiova, a Aeroportului Internațional Iași, a Aeroportului Internațional Sibiu, a Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, a Aeroportului Internațional Transilvania din Târgu-Mureș și a Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara.

Autoritatea Electorală Permanentă a demarat, încă din anul 2023, o campanie de informare și conștientizare a alegătorilor români din străinătate cu privire la procesele electorale din acest an. În cadrul campaniei, au fost organizate 12 sesiuni de informare în principalele capitale europene, la care au participat cetățeni români cu drept de vot din străinătate.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent„Legea e bună!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.