Acasă Social Educatie 100 de școli și colegii au fost decorate cu ocazia Zilei Mondiale...

100 de școli și colegii au fost decorate cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

Klaus Iohannis: În secolul al XXI-lea, performanța școlară nu se mai măsoară doar prin note

DISTRIBUIȚI

 173403 – 09102024 – Directorii a 100 de școli și colegii au fost decorați la Cotroceni, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie. Preşedintele Klaus Iohannis a înmânat personal ordinele Meritul pentru Învățământ în grad de Mare Ofițer, Comandor, Ofițer și Cavaler reprezentanților celor mai performante unități de învățământ din țară.

“În semn de apreciere și recunoștință pentru contribuția dascălilor la dezvoltarea României prin educație, pentru profesionalismul și dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a școlii în viața elevului, dar și a comunității, preocupându-se de continua îmbunătățire a actului educațional, Președintele Klaus Iohannis a conferit: Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Mare Ofițer, Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Comandor, Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer, Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler” se arată într-un comunciat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis: Educația a fost una dintre temele fundamentale ale mandatelor mele

În discursul său, președintele Klaus Iohannis a subliniat încă o dată că ”educația reprezintă temelia pe care se dezvoltă o națiune”.

” (…) Vă încurajez să colaborați și să discutați bunele practici pe care fiecare unitate de învățământ le promovează. Funcționarea optimă a școlii este un barometru pentru starea societății, iar realizările dumneavoastră dau încredere tuturor cetățenilor într-un viitor mai bun.

Întâlnirea de astăzi se dorește a fi un semnal pentru sistemul de educație, dar și pentru întreaga societate. Performanța școlară, a elevilor și a profesorilor, nu se mai măsoară, în secolul al XXI-lea, doar prin note. Acum, școala este chemată să răspundă unei misiuni complexe, să pregătească elevii nu doar profesional, ci și să devină cetățeni activi, care au un parcurs de succes pe o piață a muncii extrem de dinamică. Și avem astfel de școli, care cu adevărat educă tinerii pentru a deveni adulți responsabili, echilibrați și îi sprijină să se dezvolte emoțional și intelectual, pentru a-și realiza apoi pe deplin potențialul”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.