Acasă Externe Ucraina va primi un nou lot de avioane F16 din Danemarca

Ucraina va primi un nou lot de avioane F16 din Danemarca

DISTRIBUIȚI
foto: mapn.ro

 173195 – 17092024 – Guvernul danez a promis că va transfera un alt lot de avioane de luptă F-16 în Ucraina la sfârşitul acestui an, a informat postul de televiziune DR pe 15 septembrie, citându-l pe ministrul danez al Apărării Troels Lund Poulsen, scrie https://kyivindependent.com.

„Danemarca va oferi o contribuție suplimentară de aeronave F-16 în a doua jumătate a anului 2024”, a spus Poulsen într-un comentariu pentru agenția de presă Ritzau după vizita sa la Kiev.

Ucraina a primit primele sale avioane din a patra generație fabricate în SUA la sfârșitul lunii iulie, la un an după ce Danemarca, Țările de Jos și alți parteneri străini au lansat coaliția pentru avioane de luptă pentru Kiev.

Prim-ministrul danez Mette Frederiksen a confirmat pe 31 august că aceste F-16 inițiale includ avioane din Danemarca, în timp ce rapoartele anterioare sugerau că primul lot a fost compus din avioane olandeze.

Copenhaga s-a angajat să livreze Ucrainei 19 avioane în total, dar nu a dezvăluit câte au fost deja furnizate. Poulsen nu a precizat nici dimensiunea celui de-al doilea lot „de dragul securității operaționale”.

Kievul a desfășurat deja avioane F-16 pentru a intercepta atacurile aeriene în masă ale Rusiei, unul prăbușindu-se în timpul unei misiuni, marcând prima pierdere de F-16 a Ucrainei.

Ucrainei i s-au promis, de asemenea, 24 de avioane F-16 din partea Țărilor de Jos, șase din Norvegia și 30 din Belgia. Președintele Volodimir Zelenski a spus că țara sa are nevoie de cel puțin 128 de avioane F-16 pentru a contracara cu succes puterea aeriană rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.