Acasă Cultura/Media Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea...

Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

DISTRIBUIȚI

 173198 – 17092024 – Mayumi Kanagawa din Statele Unite ale Americii a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară, după o Finală în care a interpretat Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară și orchestră op. 61 de Camille Saint-Saëns. Pe locul al doilea s-a situat Hyeonjeong Lee din Coreea de Sud iar pe locul al treilea Wakana Kimura din Japonia.

Mayumi Kanagawa (30 de ani, Statele Unite ale Americii) este câștigătoarea celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu, Secțiunea Vioară, la sfârșitul unei Finale în care a interpretat Concertul nr. 3 în si minor pentru vioară și orchestră op. 61 de Camille Saint-Saëns, acompaniată de Orchestra Filarmonicii “George Enescu”, sub bagheta dirijorului Alan Buribayev.

Câștigătoarea Premiului al II-lea, Hyeonjeong Lee (13 ani, Coreea de Sud) a interpretat Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 77 de Johannes Brahms în timp ce câștigătoarea Premiului al III-lea, Wakana Kimura (21 de ani, Japonia), a interpretat Concertul nr. 2 pentru vioară și orchestră Sz. 112 de Béla Bartók.

Premiul I al ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu este în valoare de 15.000 de euro net, premiul al doilea de 10.000 de euro net, iar premiul al treilea de 5.000 de euro net. De asemenea, laureaților Concursului Internațional George Enescu 2024 li se va oferi șansa de a concerta în cadrul edițiilor 2025 și 2026 ale Festivalului şi Concursului Internațional George Enescu, precum și în concerte organizate în cadrul stagiunilor filarmonicilor din țară.

Trofeele Concursului Enescu 2024, oferite celor trei tinere violoniste, sunt realizate de către artistul Mihai Băncilă.

În cadrul Galei de premiere s-au oferit și trei premii speciale: 

Premiul Ștefan și Valentin Gheorghiu pentru cea mai bună interpretare a unei Sonate de George Enescu, în valoare de 3.000 de euro net, a fost câștigat de Mayumi Kanagawa.

Premiul pentru cea mai bună interpretare a lucrării impuse – B.A.C.H., Passacaglia pentru vioară solo de Vlad Maistorovici în valoare de 2.000 de euro net, a fost câștigat de Hyeonjeong Lee.  

Premiul Publicului, în valoare de 1.000 de euro net, a fost câștigat de Hyeonjeong Lee.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.