Acasă Social Administratie Lucrurile se pot rezolva și fără scandal

Lucrurile se pot rezolva și fără scandal

DISTRIBUIȚI

173207 – 18092024 – Prim-ministrul Guvernului, Marcel Ciolacu, primarul general al Capitalei și primarii de sectoare au avut, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru pentru discutarea unui plan integrat de dezvoltare a Bucureștiului. La discuții au participat și o parte a membrilor Cabinetului.

Principalele subiecte discutate s-au referit la gestionarea traficului rutier și asigurarea alimentării cu energie termică în sistem centralizat.

Cu această ocazie, premierul a subliniat necesitatea unui dialog permanent și coerent pentru deblocarea problemelor cu care se confruntă orașul.

Membrii Guvernului și primarii au analizat o serie de propuneri pentru fluidizarea traficului (colaborarea Poliției Române cu poliția locală a municipiului București pentru dirijarea traficului la orele de vârf și în zonele cele mai agglomerate, monitorizarea șantierelor de investiții, posibilitatea amenajării unei benzi speciale de transport în jurul unităților școlare, extinderea și îmbunătățirea condițiilor de transport în comun), continuarea lucrărilor la Centura Capitalei (A0), extinderea rețelei de metrou și alte proiecte de investiții pentru îmbunătățirea managementului traficului.

În ceea ce privește alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, 3 din cele 4 CET-uri ale Capitalei vor fi modernizate prin finanțare asigurată prin Fondul de Modernizare, investiții care vor contribui la reducerea prețului de producere a gigacaloriei.

Primarii de sector și primarul general al Capitalei vor avea o nouă întâlnire pentru a discuta aceste probleme ale cărei concluzii le vor înainta Guvernului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ministrul Educației, Ligia Deca, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, primarul ales al sectorului 1 George-Cristian Tuță, primarul ales al sectorului 2 Rareș Hopincă, primarul sectorului 3 Robert-Sorin Negoiță, primarul sectorului 4 Daniel Băluță, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone și primarul ales al sectorului 5 Vlad Popescu Piedone, primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu și directorul general Elcen Claudiu Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.