Acasă Externe Liban: riscuri majore de securitate pentru integritatea cetățenilor

Liban: riscuri majore de securitate pentru integritatea cetățenilor

DISTRIBUIȚI

173261 – 24092024 – În contextul celor mai recente evoluții ale situației de securitate din Liban și al riscului crescut de escaladare, MAE reamintește că este în vigoare un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – EVITAȚI ORICE CĂLĂTORIE pentru întreg teritoriul acestui stat. Sunt riscuri majore de securitate pentru integritatea cetățenilor, cauzate de impredictibilitatea escaladării, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare.

Se recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Libanului să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut ( Rue du Palais Présidentiel, Baabda, B.P. 40227, beirut@mae.ro) și să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Beirut: +961 5 924 849, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact şi Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență, precum și linia telefonică de urgență a Ambasadei României la Beirut: +961 76 775 503.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.