Acasă Politic Intensificarea cooperării româno-britanice în combaterea criminalității transfrontaliere și migrației ilegale

Intensificarea cooperării româno-britanice în combaterea criminalității transfrontaliere și migrației ilegale

DISTRIBUIȚI
foto:print screen

 173242 – 21092024 – În cursul zilei de vineri, 20 septembrie 2024, Cătălin Predoiu, Viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, a avut o convorbire telefonică cu omologul său britanic, Yvette Cooper.

 Discuțiile au evidențiat cooperarea foarte bună dintre cele două părți, fiind desfășurate activități atât în contextul Parteneriatului Strategic româno-britanic, cât și pentru dezvoltarea cooperării operative de la nivelul structurilor omoloage.

 Dinamica schimburilor de date, informații și transferul de expertiză au cunoscut în ultimul interval un trend ascendent, dorința exprimată fiind de a continua cooperarea la aceleași standarde, pentru combaterea criminalității transfrontaliere, inclusiv prin continuarea misiunilor operative.

 Cei doi miniștri au abordat predilect teme de interes din zona prevenirii și combaterii migrației ilegale, criminalității transfrontaliere și au convenit întărirea cooperării pe zonele de afaceri interne în perspectivă.  În contextul discuțiilor cu omologul britanic, ministrul Cătălin Predoiu a afirmat: ,,Eficiența structurilor MAI în protejarea frontierelor și combaterea criminalității transfrontaliere, de la migrație ilegală, la trafic de persoane și trafic de droguri, depinde de o rețea funcțională de cooperare internațională. Desfășurăm permanent eforturi diplomatice pentru consolidarea prezenței MAI în aceste rețele de cooperare în cadrul UE, dar și cu ceilalți parteneri strategici ai României din afara UE, cum este și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Din această perspectivă, convorbirea pe care am avut-o astăzi cu ministrul Yvette Cooper a fost extrem de utilă și am convenit intensificarea cooperării dintre cele două ministere”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.