Acasă Economie În această săptămână se deschid înscrierile pentru persoanele fizice în programul ”Casa...

În această săptămână se deschid înscrierile pentru persoanele fizice în programul ”Casa verde fotovoltaice”

DISTRIBUIȚI

173250 – 23092024 – Vineri 27 septembrie, va începe înscrierea persoanelor fizice în programul ”Casa verde fotovoltaice”. Anul acesta sunt alocări record, în valoare totală de două miliarde de lei, sumă împărţită pe regiuni de dezvoltare. Înscrierile se vor face într-o singură zi pentru fiecare regiune, iar dechiderea aplicației se va face treptat, pentru fiecare regiune de dezvoltare, astfel:

27.09.2024 ora 10:00 – Regiunea Nord Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Maramureș)

30.09.2024 ora 10:00 – Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu)

01.10.2024 ora 10:00 – Regiunea Nord Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui).

02.10.2024 ora 10:00 – Regiunea Sud Est (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Vrancea și Tulcea).

03.10.2024 ora 10:00 – Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman)

04.10.2024 ora 10:00 – Regiunea București Ilfov

07.10.2024 ora 10:00 – Regiunea Sud Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt și Vâlcea)

08.10.2024 ora 10:00 – Regiunea Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș)

09.10.2024 ora 10:00 – Unități de cult

Încărcarea documentelor necesare obținerii finanțării se va face de către fiecare solicitant în mod individual, on-line, în platforma dedicată Programului: https://depunerefotovoltaice.afm.ro/.
Aplicația se va deschide doar la ora și data anunțate de AFM pentru fiecare Regiune.
Înscrierea unui dosar pe altă Regiune decât cea dedicată județului de implementare va duce la respingerea acestuia, iar documentele vor trebui să fie valabile la data încărcării în aplicație.

Autorităţile recomandă ca cei interesaţi de a obţine finanţarea în valoare de 30.000 lei să se organizeze dinainte, să se asigure că au toate documentele necesare, scanate şi aranjate, să aibă o sursă de conectare la internet suplimentară, în caz de nevoie, să fie gata să încarce documentele pe platformă la ora 10:00 când aceasta devine operaţională, să bifeze rapid căsuţele care trebuie completate.

Documentele necesare pentru înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice sesiunea 2024
1. Copie CI (act de identitate valabil la momentul înscrierii și cu aceeași adresă ca adresa la care se vor instala sistemul fotovoltaic și bateriile)

  1. Certificat de atestare fiscală emis de ANAF (are valabilitate 90 de zile) emis pe numele persoanei care solicită finanțarea.
  2. Certificat privind taxele și impozitele locale emis de Primărie (are valabilitate 30 de zile) emis pe numele persoanei care solicită finanțarea. Chiar dacă rolul este comun, iar la Primărie figurează soțul/soția, certificatul trebui să fie emis pe CNP-ul solicitantului.
  3. Extras de carte funciară (are valabilitate 60 de zile) emis pentru imobilul a cărui adresă coincide cu adresa de domiciliu a persoanei care solicită finanțarea

Opțional 5. Copia cărții funciare colective (doar pentru imobile tip duplex).

  1. Adresa de e-mail pentru crearea contului și comunicarea cu Administrația Fondului pentru Mediu.

Se păstrează obligativitatea instalării sistemului fotovoltaic doar la adresa de domiciliu specificată în actul de identitate. Adresa trebuie să coincidă și cu adresa imobilului specificată în extrasul de Carte Funciară.

În Cartea Funciară este obligatoriu să fie intabulat dreptul de proprietate a construcției tip locuință.

În cazul în care pe certificatul emis de ANAF va apărea și un CUI/CIF este obligatoriu ca pentru respectiva entitate juridică să nu aveți sediu social sau punct de lucru la adresa de domiciliu. Se vor solicita în completare documente doveditoare (copie CUI/CIF sau certificat constatator de la ONRC). Nu este acceptată modificarea adresei sediului sau a punctului de lucru după depunerea dosarului.

Împreună cu sistemul fotovoltaic instalat, în acest an Programul ”Casa verde fotovoltaice” include, în premieră, și un sistem de stocare. Cuantumul finanțării a crescut la 30.000 lei, iar aportul propriu va fi de minim 3.000 lei. Nu se va putea beneficia de finanțare doar pentru sistemul de stocare sau doar pentru sistemul fotovoltaic.

Ministrul mediului estimează că vor fi în jur de 67.000 de noi beneficiari, ceea ce înseamnă că se va ajunge la un total de aproximativ 200.000 de familii care au avut acces la program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.