Acasă Externe Germania pregătește reintroducerea controalelor la toate frontierele terestre

Germania pregătește reintroducerea controalelor la toate frontierele terestre

DISTRIBUIȚI

 173138 – 10092024 –  Ministerul german de Interne a anunțat extinderea controalelor temporare la toate granițele țării. Berlinul spune că această mișcare este necesară pentru a combate migrația ilegală și pentru a proteja securitatea internă, limitarea migraţiei ilegală şi combaterea ameninţărilor reprezentate de grupări teroriste islamiste şi organizaţii de criminalitate transfrontalieră, anunță Deutsche Welle.

Potrivit sursei, ministrul Nancy Faeser a informat Comisia Europeană despre această măsură.

Germania are peste 3.700 de kilometri de granițe terestre cu Danemarca, Țările de Jos, Belgia, Luxemburg, Franța, Elveția, Austria, Cehia și Polonia, membri ai zonei Schengen, în care de obicei nu există restricții și controale privind călătoriile.

Controalele încep de lunea viitoare și vor dura inițial șase luni.

Pentru descurajarea migraţiei, Germania a introdus în octombrie 2023, temporar, controale la frontierele cu Elveţia, Cehia şi Polonia, prelungindu-le ulterior din șase în șase luni. La frontiera cu Austria controalele temporare sunt în vigoare din septembrie 2015.

Opoziția din Germania cere desființarea dreptului la azil și respingerea refugiaților la graniță, cereri susținute și de un partid din coaliția de la Berlin după succesele AfD în estul țării.

Sondajele post-alegeri arată că tema azilului și migrației a cântărit major în decizia de vot. În total, la sfârșitul lui 2023 în Germania trăiau 3,2 milioane de refugiați, dintre care peste un milion din Ucraina. Al doilea grup ca mărime este cel al sirienilor.

În 2023 au fost primite 352.000 de noi cereri de azil, iar în 2024 se așteaptă în jur de 270.000. Majoritatea solicitărilor de azil sunt respinse. La sfârșitul lui 2023, în Germania trăiau doar 44.000 de persoane cu statut aprobat de azilanți. Mult mai mulți refugiați primesc protecție temporară. 745.000 de oameni ar avea statut recunoscut de refugiați conform Convenției de la Geneva. Alte 326.000 de persoane s-ar bucura de protecție subsidiară, deoarece în țara lor are loc un război civil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.