Acasă Social Fragmente de dronă la Plauru (Tulcea)

Fragmente de dronă la Plauru (Tulcea)

DISTRIBUIȚI
foto:cursdeguvernare

 173271 – 25092024 – Ministerul Apărării Naționale anunță că împreună cu SRI a  continuat căutarea eventualelor fragmente de dronă căzute pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate, în ultimele săptămâni, de forțele ruse asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina.

Astfel, marți, 24 septembrie, într-o zonă aflată la sud de Plauru (Tulcea), în afara perimetrului locuit, unde a fost semnalată existența unor  fragmente de dronă, au fost găsite fragmentele care  provin de la o dronă rusească de tip Geran 2. Conform procedurilor legale, acestea au fost ridicate pentru expertizare.

Plauru (comuna Ceatalchioi) este un sat cu 32 de locuitori din Delta Dunării, aflat în partea de nord a județului Tulcea, pe malul brațului Chilia, învecinat dincolo de Dunăre cu orașul ucrainean Ismail.

Pe 8 septembrie o echipă în același format a găsit fragmente ale unei drone de origine rusească la Periprava, o localitate cu 200 de oameni din județul Tulcea.

În noaptea de 7 spre 8 septembrie în spațiul aerian românesc, în județul Tulcea a fost identificată o dronă rusă. La acel moment, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru „monitorizarea situației aeriene”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.