Acasă Sport Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, la...

Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, la Jocurile Paralimpice de la Paris

DISTRIBUIȚI

 173119 – 07092024 – Sportivul român Florin-Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur la judo pentru nevăzători, cat. 73 kg (J1), vineri, la Jocurile Paralimpice de la Paris, după ce l-a învins în finală pe kazahul Iergali Şamei, prin ippon, relatează Agerpres.

Bologa a intrat direct în sferturile de finală ale categoriei, învingându-l pe uzbecul Şohruh Mamedov (ippon), iar în semifinale a câştigat prin waza ari în faţa brazilianului Harlley Damiao Pereira Arruda.

Pentru Bologa (28 ani) aceasta este a trei medalie la Jocurile Paralimpice, după cele două de bronz obţinute în 2016, la Rio (cat. 60 kg), şi în 2021 la Tokyo (cat. 60 kg).

Sportiv antrenat de Gergely Tamas, Bologa are patru titluri europene consecutive, fiind campion european şi mondial en titre.

La cat. 73 kg (J2), românul Daniel Vargoczki, debutant la Jocurile Paralimpice, s-a clasat pe locul 7. Vargoczki l-a învins în optimi pe turcul Recep Ciftci, prin ippon, dar a fost învins în sferturi de georgianul Ghiorghi Kaldani prin ippon.

Cum Kaldani s-a calificat în finală, Vargoczki a evoluat în recalificări, fiind întrecut prin ippon de francezul Nathan Petit.

Pe lângă aurul cucerit de Bologa, România mai are asigurată o medalie la Jocurile Paralimpice de la Paris, Camelia Ciripan urmând să evolueze sâmbătă în semifinale la para tenis de masă, la simplu feminin, contra ucrainencei Marina Litovcenko.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.