Acasă Social Aparare Deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară  „Ferdinand I”

Deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară  „Ferdinand I”

DISTRIBUIȚI

 173315 – 30092024  –  Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat luni, 30 septembrie, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2024-2025, la Academia Tehnică Militară (ATM) „Ferdinand I” din București.

     ATM are înscriși, în acest an, peste 1000 de studenți la cele trei cicluri universitare – licență, masterat și doctorat.

     Ministrul apărării a subliniat faptul că instituția militară acordă o importanță deosebită creșterii gradului de motivare și nivelului de satisfacție al personalului Armatei României, pentru atractivitatea profesiei de militar, în toate dimensiunile sale. „Niciun echipament, oricât de sofisticat ar fi, nu poate performa fără oameni performanți. Armata României, pe care ne-o dorim cât mai capabilă și mai puternică, are nevoie nu doar de investiții în înzestrarea cu tehnologie de ultimă generație, ci și de generații de tineri militari cât mai bine pregătiți și motivați pentru provocările viitorului mediu de securitate”, le-a spus studenților ministrul Tîlvăr.

    Festivități de deschidere a anului universitar au fost organizate și la academiile categoriilor de forțe, respectiv la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” și Institutul Medico-Militar din București. În acest an, în sistemul de învățământ superior militar sunt înscriși aproximativ 3.800 de studenți și masteranzi.

    De asemenea, ceremonii de deschidere a anului de învățământ au avut loc în instituțiile de formare continuă ale MApN – Școala de Instruire Interarme a Forțelor Terestre „Mihai Viteazul” din Pitești, Școala de Instruire Interarme a Forțelor Aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc, Școala de Instruire a Forțelor Navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale „Burebista” din Vlădeni, Școala de Instruire pentru Comunicații, Tehnologia informației și Apărare cibernetică din Sibiu și Școala de Instruire pentru Logistică „General-maior Constantin Constantiniu” din Chitila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.