Acasă Economie Amenzi de peste 1 milion de lei în Dragonul Roșu

Amenzi de peste 1 milion de lei în Dragonul Roșu

DISTRIBUIȚI

 173136 – 10092024 –   Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au oprit definitiv de la comercializare peste 11.000 de produse neconforme și au dat amenzi de peste un milion de lei mai multor operatori economici din Complexul Comercial Dragonul Roşu. De asemenea, în urma controalelor făcute la firmele care funcționează în complexul comecial au fost oprit definitiv de la comercializare peste 11.000 de produse neconforme.

Au fost controlate 107 firme, iar principalele nereguli constatate au fost comercializarea unor produse nealimentare care puteau pune în pericol viața și siguranța consumatorilor, inclusiv jucării care imită produsele alimentare, comercializarea unor produse nealimentare fără a avea menționate pe etichetă datele de identificare ale importatorului, informațiile și instrucțiunile netraduse în limba română, absența elementelor de identificare ale produsului și a marcajului CE, comercializarea unor produse nealimentare posibil contrafăcute și lipsa autorizațiilor.

De asemenea, comisarii ANPC și reprezentanții Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) au sigilat peste 6.700 de produse, vânzarea acestora reprezentând infracțiune.

„Achiziționarea produselor trebuie să se facă doar din locuri autorizate, să se urmărească etichetarea și elementele de identificare ale acestora, astfel încât să nu se comercializeze produse care să pună în pericol sănătatea sau viața consumatorilor și recomand, în mod special părinților, să nu neglijeze aceste aspecte”, a reamintit Sebastian Hotca, președintele interimar al ANPC.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.