Acasă Social Aparare A doua reuniune a șefilor si reprezentanților structurilor de apărare/protecție civilă din...

A doua reuniune a șefilor si reprezentanților structurilor de apărare/protecție civilă din Țările Nordice și Statele Unite ale Americii

DISTRIBUIȚI

 173301 – 28092024 – În perioada 26-27 septembrie 2024, România, prin Departamentul pentru Situații de Urgență a găzduit cea de-a doua reuniune a șefilor si reprezentanților structurilor de apărare/protecție civilă din Țările Nordice și Statele Unite ale Americii.

Scopul acestei reuniuni l-a reprezentat explorarea modalităților de consolidare a rezilienței, fiind abordate la nivel tehnic și operațional, subiecte precum pregătirea și răspunsul în cazul evenimentelor CBRN, reziliența bazată pe o abordare de tip whole-of-society approach, reziliența societală și reflecțiile strategice privind viitorul sistemelor de apărare /protecție civilă.

Acest eveniment a reunit reprezentanți din Regatul Danemarcei , Regatul Norvegiei , Regatul Suediei , Republica Finlanda , Statele Unite ale Americii prin Agenția Federală de Management al Situațiilor de Urgență(FEMA)dar și din România.

Această întâlnire a oferit excelenta oportunitate de a continua discuțiile fructuoase începute anul trecut, la Starum, Norvegia, prima ediție a acestui format fiind considerată a fi un succes.

Participantii au efectuat și o vizită la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București – Ilfov precum și la Inspectoratul General de Aviație, unde a fost prezentată tehnica de intervenție aflată în dotarea salvatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.