Acasă Externe 11 candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

11 candidaţi pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

Candidații au semnat Codul de Conduită electorală

DISTRIBUIȚI

 173274 – 25092024 – 11 candidaţi vor concura pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, la alegerile din 20 octombrie.

Comisia Electorală Centrală a aprobat marți, 24 septembrie, înregistrarea ultimilor candidați la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 – Victoria Furtună (fost procuror anticorupție), Natalia Morari (jurnalist) și Tudor Ulianovschi (fost ministru de Externe).

De asemenea, au fost înregistrate simbolurile electorale ale candidaților la alegerile prezidențiale, reprezentanții candidaților în Comisia Electorală Centrală și au fost confirmați responsabilii financiari (trezorierii).

A fost respinsă înregistrarea candidaturii lui Igor Munteanu, desemnat de Partidul Politic Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, pentru că nu era însoțită de numărul minim necesar de semnături ale susținătorilor.

Tot marți, candidații și reprezentanții candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și participanții la referendum au semnat Codul de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024. Astfel, competitorii electorali s-au angajat să desfășoare o campanie electorală corectă în condiții de concurență egală, să informeze obiectiv alegătorii, să respecte participanții în campania electorală, să nu admită utilizarea limbajului sexist și a discursului de ură sau a altor forme de violență în bază de gen.

Semnatarii s-au angajat de asemenea, să respecte legislația electorală, să nu recurgă la intimidarea membrilor birourilor electorale sau a alegătorilor, să nu împiedice libera exprimare a votului și să nu recurgă la coruperea alegătorilor.

Semnarea Codului de conduită este deschisă inclusiv instituțiilor mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.