Acasă Politic Vizita oficială a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Moldova

Vizita oficială a Președintelui României, Klaus Iohannis, în Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

173060 – 30082024 – Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, sâmbătă, 31 august 2024, o vizită oficială la Chișinău, la invitația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Vizita are loc inclusiv în contextul în care, la această dată, România și Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române.

Președintele Klaus Iohannis va transmite la Chișinău un mesaj ferm de sprijin și de încurajare pentru autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de securizare a parcursului european.

De asemenea, Președintele României va face un apel către toți partenerii internaționali pentru continuarea oferirii de asistență comprehensivă, predictibilă și susținută Republicii Moldova, pe toate planurile, mai ales în contextul războiului de agresiune dus de Rusia împotriva Ucrainei și al tuturor riscurilor care decurg din această situație de securitate complexă.

Cei doi Președinți vor semna, cu prilejul vizitei, „Declarația comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”, care definește și întărește cooperarea bilaterală în acest domeniu vital pentru consolidarea și protejarea democrației și a stabilității Republicii Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.