Acasă Economie Surse: Creșterea pragului de impozitare pentru pensii va fi decisă în Parlament

Surse: Creșterea pragului de impozitare pentru pensii va fi decisă în Parlament

DISTRIBUIȚI

 173054 – 30082024 – Coaliţia de guvernare a decis, joi, ca ridicarea pragului de impozitare pentru pensii să se facă printr-un proiect de lege care se află deja în Parlament. Inițial, premierul Marcel Ciolacu anunțase că măsura va fi adoptată prin ordonanță de urgență, dar în urma discuțiilor din coaliție s-a ajuns la concluzia că este mai productivă adoptarea prin proceduri parlamentare, având în vedere că există deja un proiect de lege depus în Camera Deputaților.

Astfel, cele două partide aflate la guvernare au convenit ca proiectul de lege privind ridicarea pragului de impozitare de la 2.000 la 3.000 de lei, iniţiat de PNL, să fie adoptat în Parlament, au declarat surse politice pentru news.ro.

Proiectul de lege se află în acest moment la comisii, în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz. În Senat, proiectul a fost susţinut de toate partidele.

Pe fondul tensiunilor cauzate de distribuirea deciziilor cu noua valoare a pensiilor, în urma recalculării, la începutul săptămânii, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, anunţase că veniturile pensionarilor vor crește, de la 1 octombrie, prin ridicarea pregului de neimpozitare de la 2.000 la 3.000 de lei, potrivit unei ordonanțe pregătită de Guvern.

Anterior întâlnirii de joi a coaliției de guvernare, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, afirmase că proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, anunţat de Guvern, are vicii de neconstituţionalitate.

Decizia vine într-o perioadă cu multe tensiuni cauzate de distribuirea deciziilor cu noua valoare a pensiilor, în urma recalculării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.