Acasă Economie România a împrumutat 600 milioane euro de la Banca Mondială. Îi vom...

România a împrumutat 600 milioane euro de la Banca Mondială. Îi vom plăti peste 15 ani

DISTRIBUIȚI
foto:facebook.com/mfpromania

172836 – 02082024 – Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a semnat, pentru România, Acordul de împrumut (Împrumut pentru politici de dezvoltare privind managementul fiscal și creșterea verde) dintre România și Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 599,1 mil. euro.

Împrumutul a fost condiționat de consolidarea managementului fiscal și îmbunătățirea rezilienței în fața schimbărilor climatice, îndeplinite în integralitate de România anterior negocierii.

Sprijinul financiar din partea Băncii Mondiale are o maturitate de 15 ani, cu rambursare într-o singură tranșă, la data de 15 iulie 2039.

În 2024, se împlinesc 32 de ani de parteneriat între Grupul Băncii Mondiale (GBM) și România. Portofoliul activ cuprinde 13 împrumuturi acordate României a căror valoare se ridică la 1702,27 mil. Euro. Asistența financiară acoperă reforma sectorului sanitar, învățământul secundar, îmbunătățirea serviciilor judiciare, managementul riscului la dezastre, consolidarea infrastructurii și a pregătirii pentru situații critice de urgență, precum și prevenirea și reducerea poluării rurale.

Totodată, portofoliul actual al împrumuturilor pentru România conține și un împrumut de tip Program pe bază de rezultate- PforR, precum și o Garanție aferentă împrumutului de tip Contingent investment project financing contractat de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, în valoare totală de 406,00 mil. euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.