Acasă Politic Reuniune informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

Reuniune informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE

DISTRIBUIȚI
Foto: mae.ro

173044 – 29082024 – Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu participa joi, 29 august 2024, la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, de la Bruxelles.

Discuțiile se vor concentra pe agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și pe situația din Orientul Mijlociu, dar vor aborda și situația post-electorală din Venezuela și, respectiv, situația din Georgia.

Discuția privind agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei va avea loc cu participarea ministrului ucrainean de externe Dmytro Kuleba și se va concentra pe prezentarea evoluțiilor recente din teren și sprijinul multidimensional al UE pentru Ucraina.

Situația din Orientul Mijlociu va fi abordată din perspectiva celor mai recente evoluții, în contextul creșterii tensiunilor din zonă și amplificării crizei umanitare din Gaza, precum și al eforturilor susținute ale SUA în direcția unui acord al părților pentru încetarea focului și eliberarea tuturor ostaticilor reținuți de Hamas.

Totodată, miniștrii europeni ai afacerilor externe vor avea un schimb informal de opinii cu ministrul turc de externe Hakan Fidan, pe tema relațiilor UE-Turcia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.