Acasă Anchete Interne Proiectul Erasmus+ “Parteneriat European pentru Etică și Integritate” s-a încheiat cu o...

Proiectul Erasmus+ “Parteneriat European pentru Etică și Integritate” s-a încheiat cu o întâlnire transnațională

DISTRIBUIȚI

 173035 – 28082024 – Proiectul Erasmus+ „European Partnership for Ethics and Integrity”, coordonat de DGA, a fost finalizat cu succes, evenimentul fiind marcat prin ultima întâlnire transnațională, organizată zilele acestea în Milano, Italia.

Direcția Generală Anticorupție a avut calitatea de lider in acest proiect, iar în perioada 26 – 27 august 2024, în Milano, 5 ofiţeri anticorupție au coordonat ultima întâlnire de management a proiectului.

Partenerii DGA în acest proiect au fost: Institutul de Securitate Publică din Catalunia, Spania, Universitatea Catolică Del Sacro Cuore din Italia, Școala de Administrație Publică din Letonia, Direcția de Securitate Internă din Bulgaria şi Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen din România.

Scopul activităţii a fost monitorizarea  implementării proiectului și extragerea bunelor practici, dar şi producerii rezultatelor, respectiv cele 3 curriculumuri de pregătire anticorupție care vor avea un impact asupra dezvoltării metodelor de formare în domeniul integrităţii.

Astfel, grupul țintă, profesori/formatori/funcționari publici din cadrul agențiilor anticorupție şi a celor de formare, precum şi instituțiile, mediul academic și societatea civilă vor putea beneficia de sesiuni de formare aplicativă în domeniul eticii şi integrității cu un nivel ridicat de calitate şi coerență.

Obiectivul general al proiectului a fost acela de a crește capacitatea agențiilor anticorupție și a instituțiilor de formare de a gestiona și de a efectua schimbări în procesul și metodele de formare în domeniul eticii și integrității, inclusiv prin intermediul educației digitale.

Proiectul „European Partnership for Ethics and Integrity” a fost finanțat din Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2 – Parteneriate pentru cooperare și a avut o perioadă de implementare de 30 de luni, debutând în 28 februarie 2022, iar valoarea totală a acestuia a fost de 221.500 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.