Acasă Politic Ministerul Afacerilor Externe vă invită la Ziua Porților Deschise

Ministerul Afacerilor Externe vă invită la Ziua Porților Deschise

DISTRIBUIȚI

 173006 – 25082024 – Ministerul Afacerilor Externe organizează vineri, 30 august 2024, o nouă ediție a Zilei Porților Deschise, marcând astfel Ziua Diplomației Române și contribuția corpului diplomatic și consular la dezvoltarea României şi la promovarea intereselor statului român în străinătate.

Cu această ocazie, publicul larg va avea prilejul să se familiarizeze cu istoria instituției și să vizualizeze elementele expoziționale amplasate în holul de la intrarea în sediul central al ministerului și în Sala „Grigore Gafencu”: documente și obiecte diplomatice de arhivă, o expoziție dedicată costumului diplomatic, o secțiune dedicată aniversării NATO, o secțiune dedicată Concursului Internațional „George Enescu” în Arhivele Diplomatice. De asemenea, vor fi amenajate secțiuni care oglindesc modul de desfășurare a evenimentelor specifice activității diplomatice: primiri ale oficialilor străini, consultări politice, mese de lucru, negocieri sau semnări de documente.

Vizitatorii vor avea acces și în sediul Centrului de instruire pentru personalul consular (aflat în str. Daniel Constantin nr. 17), unde le vor fi prezentate serviciile și procedurile consulare derulate la nivelul unei misiuni diplomatice și ale unui oficiu consular.

La data de 30 august 2024, accesul publicului în sediile MAE va fi permis în intervalul orar 13.00 -17:00, iar vizitatorii vor avea acces din oră în oră. Intrarea se face pe bază de programare, începând cu ora 13.00, la intrarea principală din Aleea Alexandru nr. 31, sector 1.

Filmatul și fotografiatul în incintele vizitate sunt permise.

Persoanele interesate sunt rugate să acceseze formularul din link-ul https://shorturl.at/vZLoU, pentru programarea vizitei. Pentru accesul în sediul Ministerului Afacerilor Externe și participarea la turul de vizitare este necesară prezentarea unui act de identitate valabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.