Acasă Economie Cu ajutorul inteligenței artificiale, până la sfârșitul anului vor fi analizate toate...

Cu ajutorul inteligenței artificiale, până la sfârșitul anului vor fi analizate toate avizeze emise în SUMAL 2.0 în 2024

DISTRIBUIȚI
fotoȘfacebook

 172927 – 14082024 –  După aplicarea unui proiect pilot pentru analiza avansată a datelor din SUMAL 2.0 aferente lunii noiembrie 2023, Ministerul Mediului a anunțat semnarea contractului cu firma Zitec (partener Google Cloud) care va asigura serviciile de identificare a neconformităților în transportul materialelor lemnoase.

În noiembrie 2023 au fost emise peste 400.000 de avize de transport, respectiv 1,6 milioane de fotografii. Folosind tehnologii de sisteme Cloud și Inteligență Artificială, compania  a analizat toate cele 400.000 avize în trei zile, cu o performanță de 0,64 secunde/aviz. Ca urmare a neregulilor constatate în cadrul proiectului pilot, au fost date amenzi în valoare de 3,84 milioane lei și au fost confiscați 1.038 mc lemn în valoare de 281.000 lei.

Valoarea contractului semnat de Ministerul Mediului este 249.348 lei, fără TVA și se derulează până la data de 31.12.2024. Vor fi analizate toate avizele de transport pentru anul 2024.

Soluția tehnică propusă are la bază o suită de tehnologii care permit o analiză vizuală complexă, prin intermediul a 49 de parametri și a unor algoritmi de corelare avansați, capabilă să extragă informații complexe despre relațiile și semnificațiile din imaginile analizate.

Tehnologiile de inteligență artificială Google Cloud permit o capacitate de procesare de aproximativ 1.9 milioane de avize de însoțire și 7.6 milioane de fotografii ale transporturilor de material lemnos din perioada ultimelor șase luni, începând cu data validării analizei. De asemenea, proiectul permite stabilirea gradului de risc al fiecărui agent economic în parte și va duce la o utilizare mai eficientă a resurselor limitate de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.