Acasă Social Tabăra de vară pentru cercetaşi, la final

Tabăra de vară pentru cercetaşi, la final

DISTRIBUIȚI

 172566 – 03072024 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero, au participat marți, 2 iulie, la Predeal, la ceremonia de închidere a celei de-a XVI-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetaşi” (26 iunie – 2 iulie).

La ediția din acest an a taberei au participat copii ai militarilor căzuți sau răniți în teatrele de operații ori în misiuni interne sau proveniți din medii sociale defavorizate, cu rezultate foarte bune la învăţătură. În acest an, printre tinerii cercetași care s-au instruit la Predeal s-au aflat copilul aspirantului (post-mortem) Gheorghe Cătălin Rădoi, căzut la datorie în catastrofa aviatică de pe Aerodromul de la Tuzla, în 2010 și cel al plutonierului adjutant Vasile Zbâncă, rănit în misiune de luptă în Afganistan, în anul 2007.

Participanții și organizatorii programului din acest an au primit din partea ministrului Apărării diplome, iar cei mici au prezentat oaspeților un scurt exercițiu, în care au demonstrat abilitățile practice dobândite în cele șapte zile de tabără.

Ministrul apărării naționale a subliniat valoarea de simbol a prezenței la fiecare ediție a taberei pentru cercetași organizată de MApN a copiilor eroilor Armatei României căzuți la datorie sau răniți în misiuni în teatrele de operații.

La rîndul său, ministrul Natalia Intotero, și-a exprimat hotărârea de a extinde acest program pe viitor.

A XVI-a ediție a „Taberei de vară pentru cercetaşi” a fost găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București.

Activitatea a fost organizată de MApN, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, Asociația ONOR și cu aportul Statului Major al Forţelor Terestre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.