Acasă Social Educatie România, locul al treilea, după China și Rusia, în topul medaliilor de...

România, locul al treilea, după China și Rusia, în topul medaliilor de aur câștigate la Olimpiada Internațională de Fizică 2024

DISTRIBUIȚI

 172797 – 29072024 – În perioada 21-29 iulie 2024, în Iran a avut loc a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică.

La această ediție au participat elevi din 46 țări ale lumii.

România a participat cu o echipă completă (5 elevi și 2 lideri), iar rezultatele obținute de elevii români au fost de excepție, menținând România în vârful clasamentului internațional.

Concurenții români, elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, medaliați la această ediție a Olimpiadei de Fizică, sunt Andrei Dragomir, Alexandru Momoiu și Ionuț Stan – medalie de aur, Mendel Mendelsohn și Felix Tudose – medalie de argint.

Lotul României i-a avut lideri pe prof. dr. Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București și pe conf. univ. dr. Sebastian Popescu, de la Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În clasamentul pe țări, Bulgaria, Mongolia, Serbia și Thailanda au obținut câte 4 medalii de bronz, Armenia, Belarus, Pakistan, Arabia Saudită și Siria -câte 3 medalii de bronz, Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia, Turcia și Georgia – câte 2 medalii de bronz, iar Azerbaidjan, Bangladesh, Indonezia, Kazahstan, Kârgâzstan, Malaezia, Mexic, Moldova, Nepal, Tadjikistan, Emiratele Arabe Unite și Uzbekistan au câștigat fiecare câte o medalie de bronz.

În clasamentul medaliilor de argint Iran și Kazahstan au obținut câte 4 medalii, India și Vietnam – câte 3 medalii de argint, Georgia, România, Siria și Turcia – câte două medalii de argint, iar Azerbaidjan, Bangladesh, Belarus, Bulgaria, Croația, Cipru, Indonezia, Mongolia, Rusia, Arabia Saudită, Serbia, Macedonia și Coreea de Sud au primit fiecare câte o medalie de argint.

În topul medaliilor de aur se află China, cu 5 medalii, urmată de Rusia cu 4 medalii de aur și România – cu 3 medalii de aur. De asemenea, India și Vietnam au obținut câte 2 medalii de aur, iar Iran și Belarus au câștigat câte 1 medalie de aur.

Titlulul de câștigător absolut i-a fost acordat lui Zhang Xinrui din China. Tot din China sunt și Jin Shuyu și Wang Zehua care au câștigat titlul de cel mai bun la proba de examen teoretic, precum și Sun Rongxi, care câștigat titlul de cea mai bună competitoare a olimpiadei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.