Acasă Politic PSD va avea congres pe 24 august, pentru alegerea noii conduceri și...

PSD va avea congres pe 24 august, pentru alegerea noii conduceri și pentru anunțarea candidatului la prezidențiale

DISTRIBUIȚI

172669 – 13072024 –  Partidul Social Democrat se va reuni pe 24 august într-un Congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale, a anunţat, vineri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al partidului, reunit vineri la Palatul Parlamentului.Liderul social-democraţilor a evitat să spună dacă-şi va depune candidatura pentru a fi desemnat prezidenţiabil al PSD și a subliniat că va respecta paşii stabiliţi în baza statutului partidului.

„Eu, în acest moment, fac paşii conform statutului PSD şi o să fac în continuare cum scrie în statut. Nu am să încalc acest statut. La următorul CPN veţi afla cum sunt paşii de făcut şi care e perioada de înscriere pentru această candidatură „, a spus Ciolacu.

El a precizat că în şedinţa CPN de vineri s-a stabilit să nu se modifice statutul partidului în ceea ce priveşte candidaturile.

Să fie candidaturi tot pe moţiune, cu alte cuvinte, o să fie candidatură asumată a preşedintelui cu lista de vicepreşedinţi”, a arătat Ciolacu.

Singura modificare care va fi operată la începutul congresului va fi legată de mărirea numărului de vicepreşedinţi ai partidului.

De la 4 vicepreşedinţi pe domenii de activitate, o să fie, de această dată, 8 vicepreşedinţi pe domenii de activitate„, a mai explicat liderul social-democrat.

Totodată, Consiliul Politic Naţional al PSD a stabilit ca pe 31 august să aibă loc o întâlnire cu grupurile parlamentare ale social-democraţilor pentru a stabili priorităţile sesiunii parlamentare viitoare, a menţionat Ciolacu.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei CPN a avut loc şi o analiză a rezultatelor obţinute de fiecare organizaţie judeţeană la alegerile din 9 iunie, a anunţat preşedintele PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat în urmă cu o lună, după o întâlnire cu liderii din teritoriu, că PSD va avea propriul candidat la prezidențiale.

PSD și PNL au stabilit la începutul acestei luni ca alegerile parlamentare să aibă loc pe 1 decembrie, iar cele două tururi ale prezidențialelor pe 24 noiembrie și 8 decembrie.

După mai multe săptămâni de negocieri fără rezultat, PSD și PNL au anunțat pe 4 iulie, după o ședință fulger, că s-au înțeles asupra calendarului electoral pentru prezidențiale și parlamentare. Au susținut atunci că au ținut cont de opțiunile partidelor consultate: alegeri la termen și renunțarea la comasarea scrutinurilor. Sursa:tvr.info

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.