Acasă Politic Protocol de amendare a Acordului pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii...

Protocol de amendare a Acordului pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale între România și Malta

DISTRIBUIȚI
foto:mae.ro

 172589 – 05072024 –  Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a avut joi, 4 iulie 2024, la București, consultări politice bilaterale cu omologul maltez, Ian Borg.

Discuțiile celor doi oficiali au cuprins teme privind cooperarea bilaterală, agenda UE și cea internațională, inclusiv din perspectiva deținerii de către Malta a Președinției-în-Exercițiu a OSCE, precum și a mandatului de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU, asigurat de Malta până la finalul anului 2024.

Cei doi miniștri au semnat Protocolul de amendare a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Maltei pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale.

În plan bilateral, ministrul Luminița Odobescu a salutat cooperarea eficientă între București și Valletta, evidențiind oportunitatea eforturilor comune destinate consolidării cooperării economice și comerciale, inclusiv prin extinderea conexiunilor de transport, de natură să genereze noi legături interumane, culturale și turistice.

Ministrul afacerilor externe român a evidențiat, totodată, rolul pozitiv al comunității românești din Malta în dezvoltarea relațiilor bilaterale. În context, a salutat desfășurarea cu succes a primei ediții a Zilelor Filmului Românesc în Malta, eveniment care a marcat și a 55-a  aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre cele două state.

În cadrul discuțiilor au fost abordate, totodată, aspecte legate de deciziile majore recente privind conducerea la vârf a instituțiilor UE și în ceea ce privește prioritățile formulate de lideri prin Agenda Strategică. De asemenea, ministrul Luminița Odobescu a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al partenerilor estici și din Balcanii de Vest. În context, a exprimat satisfacția pentru lansarea oficială a negocierilor de aderare a Republicii Moldova și a Ucrainei, la recentele Conferințe interguvernamentale de la Luxemburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.