Acasă Economie Ministrul Simona Bucura-Oprescu și omologul din Turcia, Vedat Işıkhan, vizită la două...

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și omologul din Turcia, Vedat Işıkhan, vizită la două fabrici din Argeș

DISTRIBUIȚI
foto:mmuncii.ro

 172737 – 22072024 – Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu și omologul său turc, Vedat Işıkhan, au vizitat două fabrici cu capital majoritar turcesc (investiții care totalizează 115 milioane euro) din județul Argeș – Martur Automotive Seating and Interiors din Oarja și Beyçelik Gestamp din Dârmănești.

Compania Martur Automotive Seating and Interiors, parte a grupului turc Üstünberk, sprijină, prin fabrica sa de la Oarja, producția de scaune auto pentru modelele Logan și Sandero de la Dacia. Martur Automotive Seating and Interiors SRL este unul dintre principalii furnizori de scaune auto la nivel mondial.

 Beyçelik Gestamp, o companie multinațională turco-spaniolă, și-a extins prezența în Argeș printr-o nouă fabrică în comuna Dârmănești. Unitatea, cu o suprafață de 22.000 de metri pătrați, va produce componente auto pentru mărcile Dacia și Ford Otosan.

Reamintim că ministrul Bucura-Oprescu și ministrul Vedat Işıkhan au semnat joi, la sediul Guvernului, protocolul în domeniul muncii și securității sociale ca urmare a angajamentelor luate în marja Consiliului de Cooperare Strategică România-Turcia la nivel înalt, care a avut loc la Ankara în 21 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.