Acasă Externe Miniștrii de externe și apărare olandezi, prima vizită în Ucraina. Anunță mai...

Miniștrii de externe și apărare olandezi, prima vizită în Ucraina. Anunță mai mult ajutor

DISTRIBUIȚI

 172606 – 08072024 –  Ministrul olandez de externe, Caspar Veldkamp, ​​și ministrul apărării, Ruben Brekelmans, s-au întâlnit la Kiev cu președintele Volodymyr Zelensky, în timpul primei lor vizite diplomatice în Ucraina, ocazie cu care au anunțat un ajutor suplimentar pentru investigațiile privind drepturile omului și criminalistica privind persoanele dispărute pe 7 iulie.

„Prima mea vizită de lucru în calitate de ministru de externe al Țărilor de Jos este cu un scop crucial: să subliniez sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina”, a scris Veldkamp într-o postare pe X . „Acest lucru este de o importanță existențială – agresiunea și distrugerea Rusiei nu cunosc limite”.

În timpul vizitei, Veldkamp a anunțat că Țările de Jos vor oferi 2 milioane de euro (2,2 milioane de dolari) Comisiei Internaționale pentru Persoane Dispărute „pentru a crește capacitatea Ucrainei de cercetare criminalistică, colectare de date și analiză”, iar în următorii doi ani alte 8 milioane de euro (8,8 milioane de dolari) vor fi direcționate către Misiunea ONU de Monitorizare a Drepturilor Omului din Ucraina pentru activități de stabilire a faptelor, a adăugat Veldkamp .

„Rapoartele credibile privind încălcările drepturilor omului în Ucraina, direct de la comunitățile afectate de război, sunt cruciale pentru eforturile globale de responsabilitate, conduse de (Țările de Jos)”, a spus el.

În aprilie, Ombudsmanul șef al Ucrainei, Dmytro Lubinets, a declarat că Ucraina înregistrează aproape 37.000 de persoane dispărute, inclusiv copii, alți civili și personal militar.

În martie 2024, Parchetul General al Ucrainei a colectat informații înainte de judecată despre peste 128.000 de victime ale crimelor de război.

Vizita celor doi oficiali olandezi în Ucraina a făcut parte dintr-un eveniment care marchează Ziua Marinei Ucrainene, în care o delegație de oficiali străini și ucraineni l-a însoțit pe Zelensky la Odesa pentru a-l onora pe marinarii uciși.

Ministrul apărării olandez, Ruben Brekelmans a vizitat centrala electrică Trypillia de lângă Kiev, distrusă de forțele rusești, a depus o coroană de flori la un zid memorial dedicat soldaților ucraineni și s-a întâlnit cu ministrul adjunct ucrainean pentru industriile strategice Serhiy Boyev.

După ce în 2 iulie, în Olanda a fost instalat un nou guvern, ministrul Brekelmans a anunțat că sprijinul țării sale pentru Ucraina va continua „atâta vreme cât va fi nevoie”. După întrevederea cu omologul ucrainean, Rustem Umerov, Brekelmans a anunțat că ”sprijinul pentru readucerea păcii și securității în Ucraina, F-16 și piesele promise Patriot, sosesc în curând”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.