Acasă Anchete Europol propune eliminarea a 2.000 de platforme online care conțin discursul instigator...

Europol propune eliminarea a 2.000 de platforme online care conțin discursul instigator la ură și discriminare

DISTRIBUIȚI

 172586 – 05072024 – În cadrul unei operațiuni coordonată de Elveția și Marea Britanie, în care au fost implicate 18 state, Unitatea de Referire la Internet a Uniunii Europene (EU IRU) a Europol și principalii furnizori de servicii online au identificat 2.000 de platforme on-line care nu respectă reglementările europene privind discursul instigator la ură și discriminare.

Platformele identificate, care conțin o gamă largă de conținut antisemit, inclusiv discursul instigator la ură, negarea Holocaustului și glorificarea violenței împotriva comunității evreiești, au fost notificate de către Europol și țările participante furnizorilor de servicii online pentru eliminare.

Operațiunea a pornit de la constatatea creșterii antisemitismului pe scară largă justificat și cultivat în sferele jihadiste și de dreapta, precum și în grupurile extremiste de stânga online, distribuit pe diverse platforme online și de persoane neafiliate.

Creșterea discursului instigator la ură a fost declanșată de atacul din 7 octombrie al organizației teroriste Hamas împotriva Israelului și de răspunsul militar israelian ulterior.

La operațiunea Europol au participat unități specializate din Albania, Austria, Bosnia-Herţegovina, Danemarca, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.