Acasă Anchete Justitie DGA: Ofițer de poliție condamnat definitiv cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de...

DGA: Ofițer de poliție condamnat definitiv cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și șantaj

DISTRIBUIȚI

 172561 – 02072024 – Curtea de Apel Târgu – Mureș a dispus condamnarea unui inculpat, ofițer de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș – Poliția Municipiului Reghin – Biroul Ordine Publică, la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (4 acte materiale) și șantaj. Prin aceeași hotărâre a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani.

Hotărârea instanței este definitivă.

În sarcina inculpatului s-a reținut faptul că a solicitat și primit sume de bani, cuprinse între 750 de euro și 5000 de euro, de la persoane cercetate pentru conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, în scopul de a interveni pe lângă angajați ai Serviciului de Medicină Legală Mureș, în vederea diminuării alcoolemiei din sânge și recuperarea permiselor de conducere într-un timp scurt.

De asemenea, ofițerul de poliție a amenințat un coleg de-al său, agent de poliție, cu dezvăluirea unor fapte compromițătoare, în schimbul determinării unor persoane să nu mai facă afirmații despre pretinderea și primirea de către inculpat a sumelor de bani, obiect al infracțiunii de trafic de influență.

Pentru documentarea cauzei penale, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au fost delegați să desfășoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.