Acasă Externe David Lammy, noul șef al diplomației britanice, vorbește despre o resetare a ...

David Lammy, noul șef al diplomației britanice, vorbește despre o resetare a  relației cu UE

DISTRIBUIȚI
foto:BBC

 172607 – 08072024 –  În prima vizită în Germania ca ministru de externe al Marii Britanii, David Lammy, a anunțat că ”este timpul să ne resetăm relația cu prietenii și aliații noștri europeni. De aceea sunt în Germania”.

Într-un articol publicat în The Local Europe înainte de vizitele pe care le-a făcut în acest week-end în Germania, Polonia și Suedia, noul ministrul de externe al Marii Britanii a anunțat că dorește reluarea legăturii cu vecinii europeni:

”Sunt un om cu identități multiple. Londonez. Englez. Britanic patriot. Mândru de moștenirea mea din Caraibe. Un transatlanticist. De-a lungul carierei mele politice m-am angajat absolut într-un parteneriat strâns cu vecinii noștri europeni.

În calitate de noul secretar de externe britanic, alături de prim-ministrul Keir Starmer, acest guvern va restabili relațiile cu Europa ca un partener de încredere, un aliat de încredere și un bun vecin.

De aceea, călătoresc imediat la unii dintre partenerii noștri cheie europeni. Așezându-mă cu Annalena Baerbock, Radek Sikorski și Tobias Billström, mesajul meu va fi simplu: să profităm de ocazia pentru o resetare, lucrând și mai strâns, împreună, pentru a aborda provocările comune”, a anunțat Lammy.

(…) ”Dar dacă vrem să ne îndeplinim ambițiile de resetare, trebuie să îmbunătățim și relația Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

Voi explica noilor mei colegi miniștri de externe modul în care propunerea noului nostru guvern pentru un Pact de securitate ambițios și amplu de anvergură Regatul Unit-UE ar sprijini o cooperare mai strânsă între noi, consacrând un nou parteneriat geopolitic.

De asemenea, aștept cu nerăbdare să aud ideile lor despre cum putem reconstrui încrederea și restabilim relația dintre Regatul Unit și UE.

De-a lungul secolelor, poveștile noastre individuale și naționale s-au reunit pentru a spune o poveste mai largă a progresului comun. Astăzi, împărtășim cu toții un angajament față de democrație, drepturile omului și dreptul internațional.

Experiențele tragice din trecutul comun al continentului nostru ne-au ajutat să înțelegem cum securitatea și prosperitatea noastră comună depind de aceste valori comune.

Și cred că aceste valori oferă și o bază pentru un parteneriat mai strâns în viitor. Vizita mea din acest weekend este doar începutul.

Aștept cu nerăbdare să văd Marea Britanie reluând legătura cu vecinii noștri europeni în anii următori”, a anunțat noul șef al diplomației britanice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.