Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană vrea să afle opinia mediului de afaceri și a administrației...

Comisia Europeană vrea să afle opinia mediului de afaceri și a administrației despre noile măsuri propuse pentru controlul ajutoarelor de stat în probleme de mediu

DISTRIBUIȚI

 172553 – 02072024 – Comisia Europeană a deschis, până în 6 septembrie, o consultare specifică pe marginea unei noi proceduri de acces la justiție în probleme de mediu în legătură cu deciziile privind ajutoarele de stat.

CE vrea să afle opinia comunității de afaceri și a autorităților publice cu privire la impactul procedurii propuse asupra deciziilor de investiții și a implementării proiectelor de către comunitatea de afaceri și, la nivel mai general, asupra punerii în aplicare a politicilor UE. Consultarea va colecta și informații în ceea ce privește costurile și sarcina administrativă pentru întreprinderi și pentru statele membre.

Conform noii proceduri propuse, membrii eligibili ai publicului, precum organizațiile neguvernamentale de mediu, ar putea solicita Comisiei o reexaminare internă a unei decizii privind un ajutor de stat, din motivul unei presupuse încălcări a legislației UE în domeniul mediului. Solicitanții eligibili ar avea dreptul la o cale de atac în fața instanțelor UE. Noua procedură va acorda atenția cuvenită caracteristicilor speciale ale controlului ajutoarelor de stat și eficacității acestuia, inclusiv în ceea ce privește durata.

Comisia intenționează să publice, în al doilea trimestru al anului 2025, un document de lucru al serviciilor Comisiei în care să evalueze domeniul de aplicare, conținutul și impactul probabil al inițiativei și în care va rezuma informațiile primite în cadrul consultării specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.