172805 – 30072024 – În prima zi, studenții au descoperit Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență București-Ilfov, unde au văzut cum este construită arhitectura tehnică a Serviciului de urgență 112 și au avut ocazia să cunoască activitatea operatorilor STS care preiau apelurile de urgență.
În premieră, cei 20 de studenți au avut acces în Centrul de Management al Rețelelor (NOC-STS), locul de unde sunt ținute sub observație, 24/7, infrastructurile, rețelele și echipamentele STS și de unde este asigurată intervenția în situația unor incidente la nivelul rețelelor și sistemelor securizate de telecomunicații speciale. În plus, au discutat cu specialiștii în securitate cibernetică din cadrul Centrului Operațional de Răspuns la Incidente de Securitate (CORIS-STS), cei care gestioneză toate tipurile de incidente și amenințări din spațiul cibernetic.
Școala continuă în județul Brașov, unde participanții vor aprofunda cunoștințe și abilități practice în domenii critice precum securitatea cibernetică, administrarea rețelelor, dezvoltarea software și managementul proiectelor IT, blockchain, centre de date, cloud computing, rețelistică, servicii securizate de comunicații voce-video-date, INFOSEC, infrastructuri critice și multe altele. De asemenea, este programată și o aplicație practică împreună cu Salvamont Brașov.
Participanții sunt studenți ai universităților cu profil tehnic – Universitatea Politehnica din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Iași, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea din Oradea, Universitatea București, Academia Tehnică Militară din București și Academia Forțelor Terestre din Sibiu.