Acasă Cultura/Media A fost inaugurată Casa României din Paris. Olimpicii români, încurajații de oficialități

A fost inaugurată Casa României din Paris. Olimpicii români, încurajații de oficialități

DISTRIBUIȚI
foto:presidency.ro

 172777 – 26072024 – Inaugurarea Casei României din Paris a reunit joi, alături de componenții delegației tricolore la Jocurile Olimpice, pe președintele României, Klaus Iohannis, președintele Comitetelor Olimpice Europene, Sipros Kapralos, ambasadorul României în Franța, Ioana Bivolaru, președintele COSR, Mihai Covaliu, canotoarea secolului XX, Elisabeta Lipa, președinta Agenției Naționale pentru Sport, secretarul general al COSR, George Boroi, alte personalități ale societății și sportului românesc.

Amenajarea Casei României în incinta Palatului Behague din Paris, sediul Ambasadei României în Franța, a fost realizată prin colaborarea dintre COSR, MAE și Ambasada României la Paris.

În deschiderea evenimentului au fost intonate Imnul României și cel Olimpic, iar oficialitățile, în frunte cu președintele Klaus Iohanis au transmis mesaje de susținere pentru sportivii români și de felicitare celor care au contribuit la amenajarea Casei României din Paris.

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat că participarea României la Jocurile Olimpice este ”un motiv de mândrie pentru noi toți”, care ne poate apropia unii de alții.

”Sportul face parte din ceea ce suntem noi ca națiune, identitate dezvoltată și construită de peste un secol, cu rezultate care au rămas și astăzi repere la nivel internațional. Galeria impresionantă de sportivi este în prezent îmbogățită de o generație tânără, energică și ambițioasă, care a reușit să se adapteze și să se reinventeze cu fiecare obstacol întâmpinat, și de aceea merită din plin recunoștință și aprecierea noastră”.

”Dragi sportivi, ați muncit enorm pentru visul vostru olimpic și vă urez să trăiți toată această experiență cu bucurie și cu mult entuziasm. Sunt convins că veți face performanță și veți oferi multe momente frumoase românilor, care vă vor urmări prestațiile și vă vor susține din toată inima. Vă încurajez ca în arenă să fiți încrezători în puterea pe care o aveți și vă doresc să vă îndepliniți toate obiectivele pe care vi le-ați propus!”

Ioana Bivolaru, ambasadorul României în Franța, a vorbit despre Casa României din Paris ca despre ”o oportunitate deosebită de a promova imaginea ţării noastre, valorile olimpismului şi de a crea legături profunde prin intermediul sportului şi al culturii. Stă mărturie concertul extraordinar al Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta maestrului Daniel Jinga, de debut al sezonului olimpic românesc în grădinile Palatului Versailles. Găzduirea Casei României în Palatul Behague, clădire de patrimoniu, reprezintă o dovadă incontestabilă a forţei relaţiei extraordinare dintre România şi Franţa”.

Orchestra Operei Naționale Române sub bageta dirijorului Daniel Jinga a interpretat ”Balada” lui Ciprian Porumbescu și ”Rapsodia I”, compusă de George Enescu.

Festivitatea s-a încheiat cu Ceremonia de semnare a tricoului oficial al TEAM ROMANIA de oficialitățile prezente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.