Acasă Social România a depus la OIM documentul de ratificare a Convenției privind eliminarea...

România a depus la OIM documentul de ratificare a Convenției privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii

DISTRIBUIȚI

 172390 – 13062024 – Cu ocazia participării, la Geneva, la cea de-a 112-a Sesiune a Conferinței Internaționale a Muncii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a depus instrumentul de ratificare de către România a Convenției nr. 190/2019 privind eliminarea violenței și a hărțuirii în lumea muncii. Documentul a fost depus în cadrul întâlnirii bilaterale cu Gilbert F. Houngbo, directorul general al OIM. Oficialul român a arătat că țara noastră a ratificat până acum 8 dintre cele 10 Convenții fundamentale ale OIM asimilate drepturilor omului, în total 38 dintre cele 57 de Convenții OIM, și va continua demersurile pentru a ratificarea convențiilor privind sănătatea și securitatea în muncă.

De asemenea, ministrul Simona Bucura-Oprescu a participat la o reuniune bilaterală cu Beate Andrees, director regional OIM pentru Europa și Asia Centrală. Discuțiile au vizat întărirea cooperării dintre România și Biroul Internațional al Muncii, iar oficialul român și-a exprimat dorința ca OIM să deschidă un Birou la București.

În intervenția sa în plenul Conferinței, ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat angajamentul țării noastre de a întări măsurile de combatere a violenței și hărțuirii în lumea muncii, precum și pentru dialog social, stimularea ocupării forței de muncă, asigurarea securității și sănătății în muncă, egalitate și nediscriminare. Totodată, l-a invitat pe directorul general al OIM, Gilbert F. Houngbo, să viziteze România în perioada următoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.