Acasă Politic Premierul Ciolacu spune că deficitul bugetar mare este determinat de investiții. Dar...

Premierul Ciolacu spune că deficitul bugetar mare este determinat de investiții. Dar nu spune nimic de creșterile salariale

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 172523– 28062024 – Premierul Ciolacu declară la Bruxelles că România are un deficit bugetar mare pentru că s-a împrumutat mult pentru a investi.

Nivelul mare al deficitului bugetar nu va constitui o problemă pentru România, care va negocia şi semna un acord pe şapte ani cu Comisia Europeană, pe această temă – susţine premierul Marcel Ciolacu. El participă, în acest moment, la Consiliul Socialiştilor Europeni de la Bruxelles.

Premierul Marcel Ciolacu spune că România nu riscă oprirea finanţării europene din cauza deficitului bugetar excesiv, cel mai mare din Uniunea Europeană, şi că până la începutul lunii octombrie va fi semnat acord pe şapte ani cu executivul european, tocmai pe această problemă.

Conform lui Marcel Ciolacu, România are un deficit bugetar mare pentru că s-a împrumutat mult pentru a investi, iar aceasta a fost o soluţie în trecut pentru dezvoltarea unor state precum: Portugalia, Italia sau Spania.

”La 100 de lei împrumutată, România investeşte acum 125 lei, vrem să ne dezvoltăm. Este pentru prima oară când un guvern nu se împrumută pentru consum. Se împrumută pentru investiţii. Avem investiţii de la începutul anului de aproximativ două miliarde de euro lunar. Acest ritm va trebui menţinut”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat de RRA.

Declaraţia premierului vine la scurt timp după publicarea recomandărilor de primăvară al Comisiei Europene, care a atras atenția asupra deficitului bugetar mare, în creștere față de anul trecut, pe care îl are țara noastră.

În raportul CE deficitul bugetar este pus pe seama investițiilor doar parțial, o altă cauză evidențiată în document fiind creșterea cheltuielilor guvernamentale determinate de majorările salariale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.